Puro seçiminiz, yakışınız, bâtınteamüliniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar tamamen size özeldir. Fakat tekrar bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç gözcü var! 1- Puro Seçimi Ben bu alfabemda hasetn her saatinde bâtınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Ika Etki özümlemeı Karayip purolarda bâtınmeden önce nemliliğini denetleme geçirmek gerekir. Bu Toscanello bâtınin uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı gönen oranlarında bâtınmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da deneyim cepheılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken önemli bir nizam var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz acıle yakılır! Puro her gün evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kadar dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nazarıitibar ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde andıran. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalın puroya direk değme etmemelidir. Ateşin maviliği purodan az buçuk ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cihetı kırmızıya döndüğünde kızartma teamüllemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 gömlek eğimle, aleve tam değme etmeyecek şekilde tutun. Bu teamüllemi yaparken bütün tabanğın denktaş yanması gerektiği bâtınin puroyu aynı zamanda düzenli bir şekilde 360 gömlek döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına natürel alevli çakmalara nazaran az buçuk elan uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu merkez çakmaklar çok demirdür ve aşkın andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma teamüllemi natürel alevli çakmaklarla, az buçuk gün alabilir. Bu müddet size aralık kaybı kadar bölümükebilir yalnız puro çıdam ve çalışma gerek. 5- İyi Yandığını Kontrol Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma teamülleminden sonrasında zıt çevirip vecihünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe keyif üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün kadem kıpkırmızı ise yakma teamüllemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her cihetı tam yanmamışsa, doğrusu bütün kadem kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu ağızınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ufak tefek nefes elan çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış bölük da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Belli belirsizçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz bâtınime müheyya. Evet evet siz müheyya mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke bâtınilmeli. Alacağınız her nefes arasında en azcaından 40 saniye eğlenmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kadar bâtınmeye çalışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı bâtınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da takkadak hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı bâtınmeye devam ederseniz, puro o denli kötülaşır ki hiç bâtınilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Esrar yumuşakçe ağıza doldurulur ve zevk kameraların dumanla ihtarlmasına izin verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca nazarıitibar gösterdiğinizin bir teamülaretidir. Sönen puronun küllerini evire çevire temizleyin. Bunun bâtınin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri evire çevire temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonrasında puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim bâtıntiğim Toscanello bâtınin baştan yakma iş oluşum etmez. Fakat kez özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda kederlilik hissedeceğinizi açıklamak isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir müddet birlikte saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesinlikle şgeri olan 2 nizamı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın sıcaklık değerıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 gömlek arasında evetğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Mekân içinde bu sıcaklığı yakalamanız enikonu zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza icap yoktur. Ama elbette şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız ortamını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek iş ile katlaşmazsınız. Muhafaza ortamı sıcaklığında temel iş ortamın ilgisiz bileğil aşkın har olmasıdır. Çünkü hıfız ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız ortamının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ gönen hıfız ortamı sıcaklığına nazaran trok gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız ortamı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise rastgele bir keyif geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca keyif geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız ortamının keyif geçirmemesi ve buna destelı olarak da kutu bâtınindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak bâtınin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı esenlayacak kesinlikle keyif geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yararlı humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesinlikle keyif geçirmedikleri bâtınin vesair rakiplerine kebir başkalık atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/