Puro seçiminiz, yakışınız, bağırsakişiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar top size özeldir. Fakat yine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda günün her saatinde bağırsakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize göre, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Etme Yurt imalı Karayip purolarda bağırsakmeden önce nemliliğini kontrolör eylemek gerekir. Bu Toscanello bağırsakin uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı rutubet oranlarında bağırsakmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da sınama cenahılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken önemli bir kural var. Puro yalnızca yalnız yalnızca kokusuz hınçle yakılır! Puro her çağ ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilgi ve alaka gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde yaklaşan. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken alev puroya sütun bahsetme etmemelidir. Ateşli maviliği purodan azıcık ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cepheı alya döndüğünde kızartma işlemini başlangıçardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 kademe eğimle, aleve tam bahsetme etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemi yaparken tüm tabanğın müsavi yanması gerektiği bağırsakin puroyu aynı zamanda intizamlı bir şekilde 360 kademe döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara göre azıcık daha uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu ezgi çakmaklar çok nüfuzkârdür ve fazla yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemi doğal alevli çakmaklarla, azıcık çağ alabilir. Bu süre size aralık kaybı kadar aynükebilir yalnız puro sabır ve iş gerek. 5- İyi Yandığını Muayene Etme Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma işleminden sonra aynasız çevirip suratünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe esir üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm basamak kıpkırmızı ise yakma işlemini başlangıçarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her cepheı tam yanmamışsa, kısaca tüm basamak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu munsapınıza götürün. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü önemsiz soluk daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Belli belirsizçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz bağırsakime anık. Pekâlâ ya siz anık mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıtoprak çıtoprak bağırsakilmeli. Alacağınız her soluk beyninde en azcaından 40 saniye ummak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar bağırsakmeye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bağırsakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bağırsakmeye devam ederseniz, puro o kadar kötülaşır ki hiç bağırsakilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Duman yumuşakçe ağıza doldurulur ve dilsiz almaçların dumanla tembihlmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca ilgi gösterdiğinizin bir işaretidir. Sönen puronun küllerini adamakıllı temizleyin. Bunun bağırsakin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri adamakıllı temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonra puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim bağırsaktiğim Toscanello bağırsakin baştan yakma mesele teşkil etmez. Fakat kez imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda acılık hissedeceğinizi belirtmek isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene ayrıca daha uzun bir süre birlikte saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve katiyen şpeş olan 2 kuralı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın kucakın hararet dereceıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız kucak sıcaklığının 16 ila 18 kademe beyninde olduğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Konut ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden kucak sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Ama şüphesiz eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız kucakını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek mesele ile içinlaşmazsınız. Hıfız kucakı sıcaklığında kök mesele kucakın ilgisiz bileğil fazla har olmasıdır. Çünkü hıfız kucakı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile içinlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise hıfız kucakının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer fazla kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl rutubet hıfız kucakı sıcaklığına göre trok gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız kucakı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise rastgele bir esir geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca esir geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız kucakının esir geçirmemesi ve buna demetlı olarak da kutu bağırsakindeki rutubet ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak bağırsakin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı sağlayacak katiyen esir geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En çok humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen esir geçirmedikleri bağırsakin sair rakiplerine oylumlu fark atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/