Puro seçiminiz, yakışınız, sinemeslekiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar tamamen size özeldir. Fakat tekrar bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda hasetn her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Arama Ika Mülkiyet imalı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini kontrolör etmek gerekir. Bu Toscanello sinein geçerli bileğil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı rutubet oranlarında sinemeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da sınama yüzılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim yaşamsal bir nizam var. Puro yalnızca ama yalnızca kokusuz nârle yakılır! Puro her dakika ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro bağ ve ilgi ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde yakın. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken alaz puroya direk değinti etmemelidir. Coşkun maviliği purodan azıcık münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yönı alya döndüğünde kızartma mesleklemini başlangıçardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 merhale eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu mesleklemi yaparken bütün ayağın müsavi yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda düzenli bir şekilde 360 merhale döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına tabii alevli çakmalara nazaran azıcık daha uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu konsept çakmaklar çok kadirdür ve bir küme yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma mesleklemi tabii alevli çakmaklarla, azıcık dakika alabilir. Bu süre size saat kaybı üzere kaynakükebilir ama puro dayanç ve say ister. 5- İyi Yandığını Arama Ika Şimdi puroyu nite yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma meslekleminden sonra sert çevirip simaünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yeğniçe keyif üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün fut kıpkırmızı ise yakma mesleklemini başlangıçarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yönı tam yanmamışsa, kısaca bütün fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu uçınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki önemsiz nefes daha çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış pare da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Rahatçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz sineime anık. Evet ya siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıtoprak çıtoprak sineilmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azından 40 saniye intizar etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara üzere sinemeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da vakit kaybetmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o denli şiddetlilaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Tütün yeğniçe ağıza doldurulur ve zevk kameraların dumanla uyarılmasına ruhsat verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az bağ gösterdiğinizin bir meslekaretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun sinein kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein gene yakma dava örgütleme etmez. Fakat il imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda meraret hissedeceğinizi göstermek isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 yıl ayrıca daha uzun bir süre bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve katiyetle şarka olan 2 nizamı mealız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın dünyaın hararet ayarıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız dünya sıcaklığının 16 ila 18 merhale beyninde başüstüneğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Aşiyan içinde bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden dünya sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza icap yoktur. Lakin elbette eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama dünyaını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir dava ile mukabillaşmazsınız. Saklama dünyaı sıcaklığında temel dava dünyaın itici bileğil bir küme hamam olmasıdır. Çünkü saklama dünyaı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile mukabillaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama dünyaının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir küme kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette rutubet saklama dünyaı sıcaklığına nazaran trampa gösterecektir ve bu yüzden bile saklama dünyaı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir keyif geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca keyif geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama dünyaının keyif geçirmemesi ve buna ilgilı olarak da kutu sineindeki rutubet ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı esenlayacak katiyetle keyif geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En hayırlı humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları katiyetle keyif geçirmedikleri sinein başka rakiplerine kocaman nüans atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/